Het Verborgen Zwaard

Het verborgen zwaard
Het verborgen zwaard
Het verborgen zwaard
Het verborgen zwaard
Het verborgen zwaard

Slagen jullie erin om de inscriptie te ontcijferen?

In de kelders van Farnières ,achter een valse muur, vonden we een tafel die dateert vanuit het jaar 516 na Christus. Op deze tafel staat een inscriptie. Maar dat is niet alles. In het midden van de tafel steekt een zwaard.

De legende zegt dat de tafel toebehoord aan de rijke familie Xivry. Op een dag moest de familie Xivry vluchten voor de macralle van Vielsalm die jaloers was op hun rijkdom. Deze wrede heks verzegelde het lot van het zwaard voor eeuwig door het in de tafel te duwen met  behulp van een spreuk. Diegene die het zwaard uit de tafel kan trekken zal beloond worden met “eeuwig geluk”.

Maar je kan het zwaard er niet zomaar uit trekken. Je moet eerst de inscriptie ontcijferen om de spreuk uit te spreken. Dicht bij de ronde tafel ligt ook een spreukenboek. Het boek onthuld dat de spreuk maar op 1 bepaalde dag per jaar geldig is. Op die dag dringen rare wezens het kasteel binnen om zichzelf te meten met de magie van de heks. Om de inscriptie te ontcijferen moet je een aantal proeven doorstaan en de wezens vernietigen. Bij elke proef die je goed uitvoert krijg je een stuk perkament met daarop een stukje van de puzzel om de inscriptie te ontcijferen.

De proeven:

  • Ben je klaar om rare wezens te verslaan? Bij 2 proeven moet je de wezens proberen te verslaan in het bos.
  • Initiatie middeleeuws zwaardvechten.
  • Monkeyklimmen
  • Boogschieten
  • Geurproef: heb jij een neus voor raadseltjes. Probeer geuren te herkennen en vorm een woord met de mysterieuze letters.

Nuttige informatie

Wij nodigen u uit om contact op te nemen met Avenature voor een aangepast aanbod.

Tel.: +32( 0)80 68 56 47
Gsm: +32 (0)498 46 68 12