Zintuigen spel

Zintuigen tocht
zintuigentocht

Horen, zien, ruiken, voelen, proeven. Wij stellen jouw zintuigen op de proef.  In elke opdracht testen we een ander zintuig.

Horen:
1. Communicatieopdracht:
Kan jij goed luisteren? Wij testen het uit. De groep wordt ingedeeld in 2 kleinere groepen. Elk team krijgt een walkie talkie. Groep 1 krijgt een maquette en groep 2 het materiaal. Communicatie tussen beide groepen is cruciaal in deze opdracht. Groep 1 moet namelijk instructies geven aan groep 2 die met deze aanwijzingen een constructie moeten bouwen.

2. Blindemanstocht:          
Men zegt dat je beter hoort wanner je niet kan zien, maar is dat ook zo? In deze opdracht moet de groep blindelings een parcours afleggen. Andere teamleden wijzen hun de juiste weg met behulp van muziek instrumenten.


Zien:
Bij deze opdracht moeten de teams door het behekste web. Dit is een reuzeweb met belletjes aan. Deelnemers moeten dit web doorkruisen zonder het aan te raken en de belletjes te doen rinkelen. Het lijkt eenvoudig maar de spelregels maken de opdracht iets ingewikkelder.

Ruiken:
Steek je neus vooruit en ruik je naar de overwinning! Bij deze opdracht moeten de teams een aantal specifieke geuren herkennen.

Voelen:
De deelnemers moeten een object betasten en herkennen. 

proeven:
Proef jij wat ik proef? Deze opdracht laat de groepen een aantal dranken en kazen degusteren en herkennen.

Nuttige informatie

KLedij:

Sportieve kledij (regenkledij), stapschoenen met een goed profiel, reservekledij

duur:

2,5 a 3u.

Contact:

Wij nodigen u uit om contact op te nemen met Avenature voor een aangepast aanbod.


Gsm: +32 (0)498 46 68 12